Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

Kell egy csapat

2017. október 19. - Fóti Marcell

22490020_2007303076215166_9046382648764402120_n.jpg

Ha megvan a skálázható üzleti modell, és még esetleg működik is, hamar eljutunk oda, hogy egyedül nem győzzük. Ez nem a skálázhatóságnak mond ellent, mert nem azért nem győzzük, mert jött egy plusz vevő, hanem azért, mert ezek a vállalkozások túlmutatnak egyetlen ember képességein, munkaidején, hozzáértésén stb.

Gyakorlatilag nem nagyon ismerek olyan skálázható üzleti modellt, amit egy ember el tud vinni a hátán. Még az Amazonos eladás sem az, kell hozzá grafikus, csomagolástechnikus, profi angol kommunikátor stb.

Meg merném kockáztatni, hogy van egy olyan összefüggés, hogy ami egy embert igényel (pl. festőművész) az nem skálázható, ellenben ami skálázható az nem egy emberes. 

Ha összeáll egy jó csapat, akkor csodálatos dolgok kezdenek történni, az alapító-vállalkozó tudásától, erejétől, sőt szándékaitól függetlenül - kivéve ha útját állja a fejlődésnek. Én már 2012 óta nem állok a NetAcademia-csapat útjában, bár még a nemakadályozást is lehet rosszul és jól is csinálni, sőt mindig lehet jobban, és eleinte nem csináltam túl jól....

Egy szó mint száz, a NetAcademia csapata tető alá hozott egy történelmi megállapodást a Soproni egyetemmel, aminek lényege, hogy a Gazdasági Informatikus karon, az alap informatika oktatását kiszervezték hozzánk. A NetAcademia tanfolyamai október elsejétől egyetemi kreditet érnek!

" A Soproni egyetem a felhőben megy" címmel olvashattok erről a páratlan sikerről a neten.

Mit tettem én személyesen ezügyben? Az égvilágon semmit. Az egyetemet az egyik üzletkőtönk (Szabolcs) kereste fel, aki átadta a lehetőséget az ügyvezetőnek (Péter), aki beindított egy sokhónapos folyamatot, melyben végül mindenki részt vett, a programozóktól a műszaki igazgatóig. Tényleg mindenki! Heroikus munka volt, és ha nincs a csapat, ez egyértelműen nem jön létre. A csapat nemakadályozásáról hamarosan megírom a tapasztalataimat, bár még nem járok az út végén.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr4913023846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása