Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

Legyőzni a fideszt nem kell félnetek jó lesz

A tudatos szavazógyártás stratégiája egy plakátháború kapcsán

2016. augusztus 26. - Fóti Marcell

"Úgy szeretném, ha végre a fidesz, csupa kisbetűvel, és viktorka, kis vével, végre kiszállna az életünkből, és végre normális, gyűlölködésmentes, fejlődő Magyarországot láthatnánk!"

"De jó lenne úgy hanyatlani, mint a Nyugat!"

Szeretnétek? Akkor győzzük le az ellenséget a saját fegyverével!

Elég a széplelkűsködésből! Azt mondjátok, a fidesz nem ellenség, hanem ellenfél, és nem harcolni kell ellene, hanem vetélkedni vele. De ez nem igaz. A fidesz maga tesz ellenséggé mindenkit, így önmagát is, és harcol minden és mindenki ellen, tehát ellened is. Ez igenis harc. És ha harc, akkor csak úgy győzhetsz, ha ismered az ellenséget és a harcmodorát. A legjobb, ha saját fegyverével győződ le. Minden más megközelítés értelmetlen és hatástalan.

Ha végre te is nyugat-európai típusú hanyatlást szeretnél ebben a kis országban, ahhoz sajnos a fidesz testén keresztül vezet az út. Mert ők sohasem fogják ezt hagyni. viktorunk más kottából játszik. Más fegyverrel lövöldöz. Csodafegyverrel. Na de mi a csodafegyver?

Peter Drucker, a nagy menedzsmentguru írja, hogy a mai, modern nagyvállalatok legfőbb feladata nem a termékelőállítás, de még csak nem is a profit, hanem a vevőgyártás! Bezony! Ha sikeresen tud vevőket előállítani, azok meg fogják venni a termékeit, és akkor lesz profit is, jó sok. Ebben a sorrendben. A fordított sorrend pedig (profitot akarok, ezért terméket gyártok, majd győzködöm a vevőket, hogy megvegyék) elavult, versenyképtelen, múlt századi.

Vegyük például az iPhone esetét, a klasszikus vevőgyártás igaz történetét. Ha valakit 2007 elején megkérdeznek az utcán, hogy kell-e neki gombok nélküli telefon, azt válaszolja, hogy nem, dehogy, sőt, ez egy hülyeség. A gombok nélküli telefonpiac vevőinek köre nulla főről indult, és az Apple bámulatos módon előállított több milliárd fogyasztót a saját termékéhez. (Az más kérdés, hogy a Google is beszállt az Androiddal, és vitte a már kialakított piac több mint felét.)

Na de vissza az ellenséghez, és csodafegyveréhez.

A fidesz (kis f-fel) több titkos, és néhány kevésbé titkos programot futtat, van ezek között ugye a munkaalapú társadalom (nyilvános), olimpia (fű alatt, "ok nélkül" épített stadionok), ruszkik vissza (nyilvános), új felső tízezer előállítása bármi áron (kussban), és vannak titkosak is.

Ezek közül a legtitkosabb a szavazógyártás, mely a vevőgyártás modern elméletét használja fel. És ha tudjuk, hogy van egy ilyen szupertitkos programjuk, ennek tudatában minden gusztustalan tett, hergelés, plakát, baltás gyilkos, satöbbi új megvilágításba kerül. Egyszerűen nem szempont, hogy egy tettük gusztustalan-e, ha ezzel 4-5%-nyi új szavazót tudnak gyártani. Ez nem elv és gyomor kérdése, ez sima matek.

Illetve valamilyen szempontból mégiscsak gyomor kérdése. A tudatos szavazógyártáshoz ugyanis lehetne gusztusos módszereket is találni, mint ahogy a nagyvállalatok vevőgyártása is gusztusos keretek között zajlik, csakhogy a gusztustalan módszerek a politikában hatásosabbak.

A tudatos szavazógyártáshoz képest az összes többi politikai megközelítés (választási programok, vitafórumok, négyszínfestés stb.) maximum cukinak nevezhető. De összességében mindenképpen hatástalan, és együttjár a fidesz további 100 éves uralkodásával.

Tehát az ellenzék számára a kérdés ez: megmaradnak-e a cukipofa, ámde teljesen hatástalan megközelítéseknél, vagy felveszik a fegyvert, és a.) beleállnak a tudatos szavazógyártásba maguk is, vagy b.) a fidesz (kis f-fel) tudatos szavazógyártó gépsorát aknázzák alá.

Minden más megközelítés maximum cuki. 

A szavazógyártás

Szavazógyártásnál ne olyasmit képzeljünk el, mint a Gyűrűk urában a föld alatti gyárat, ahol orkokat termelnek (bár mondjuk a bayerzsótti pont egy ork), hanem inkább úgy, mint egy szektás tudatmódosító kurzust, ahol - ahogy a művelt orosz mondja, at the end of the day - hívek állnak elő szakmányban. A különbség az, hogy ezt a csúnya játékot nem önkéntesekkel végzik, hanem a teljes magyar lakossággal, ráadásul úgy, hogy azok ne is vegyék ezt észre. 

Hogyan is kell ezt csinálni? A frontális megközelítés, vagyis a szavazók érvekkel való meggyőzése (vö. pártprogram) csak olyan állampolgárokat húz be a szavazókörbe, akik, ha el nem is olvassák, de legalább végiggondolják az ajánlatot. Azonban a többség nem ilyen. Ennek megfelelően a fidesz (kis f-fel) már évek óta nem bajlódik párt- és választási programokkal, mert minek az? Annak az 1%-nak, akit a napi rendes feladatain, életén túl a politika annyira érdekel, hogy elgondolkodik rajta? De hát ott a 99%, akit ez sememmyire sem érdekel. Velük mi lesz?

Ha valakit semennyire sem érdekel a politika, "van nekem más bajom is", akkor a közvetlen megszólítás teljesen hatástalan. Valami közvetett utat kell találni hozzájuk. De ráadásul úgy, hogy a végén úgy érezze az áldozat, hogy szuverén döntést hozott, amikor a fideszre, vagy annak valamelyik őrületére igent mondott. Kemény dió!

(Kis kitérő: emlékszik még valaki a fidesz (kis f-fel) nagy menetelésére, amikor liberális, racionális pártból átment kisfasiszta irracionálisba? Akkoriban állhatott össze viktornak (kis v-vel), hogy a világ hogy működik másképp, mint ahogy mindenki más, meg ő maga is gondolta.)

De szerencsére a modern agykutatás a segítségünkre siet, és felfedezi a Homo Sapiens motivációs rendszerét, amelyik, hogy-hogynem, pontosan ugyanúgy működik, mint az állatoknál, nevezetesen, hogy a jutalmi központ kb. ötödakkora erővel működik, mint a félelemközpont. Vagyis ha valami vonzó, arra ötödannyira ugrunk, mint ha valami félelmetes. Ennek megvan az evolúcióbiológiai oka: ha egy jutalmat kihagysz, maximum nem leszel olyan elégedett. De ha egy veszélyt, akár egyetlen veszélyt figyelmen kívül hagysz, meghalsz.

Ennél a történet még "szebb". Lobotómiás (bal-és jobb agyféltekét műtétileg szétválasztott) betegeknél figyelték meg, hogy ha nem tudja a bal agyfélteke, mit csinál a jobb, hát kitalál rá egy magyarázatot, és azt igaznak is hiszi el. Tehát például ha egy ilyen beteg jobb agyféltekéjének felmutatnak egy feliratot, hogy menjen ki a szobából, az illető szó nélkül feláll, és kimegy. Ha pedig szóban megkérdezik (bal agyfélteke: beszédközpont és racionális érvelés), most épp mit csinál, abszolút értelmes, és racionális magyarázatot ad, hogy például kimegy a kólaautomatához, mert szomjas. Ezt a jelenséget racionalizációnak hívjuk.

Most kapcsoljuk össze a kettőt: a félelemterület, az amygdala vélt, vagy valós félelmet észlel (pirézek, bevándorlók, Gyurcsány, bármi). Ezután két lehetőségünk van: vagy tudatosan feloldjuk a félelmet (á, ez egy baromság, már megint a fidesz, kis f-fel), vagy, ha ez nem történik meg, a bal agyfélteke előáll valami racionális, az adott személy számára elfogadható magyarázattal, különben tudathasadás következne be. Valamilyen kategóriába be KELL sorolnunk az információt: igaz, vagy nem igaz, elvethetjük, vagy elfogadhatjuk.

Sajnos a racionalizáció az automatikus folyamat, nem a végiggondolás. És egyben - vércukorban mérve - olcsó is. Ha nem kell gondolkodni rajta, nem fogyaszt az agyunk annyi vércukrot, több perccel tovább kibírjuk kaja nélkül... Már megint biológia.

Mindebből az következik, hogy a gusztustalan ijesztgetés, és a (vélt) védelem felkínálása fidesz- (kis f-fel) szavazókat állít elő. Szakmányban. Ehhez a fidesznek (kis f-fel) nemgondolkodó állampolgárokra van szüksége. Ki az, aki nem gondolkodik? Aki azt mondja: "más bajom is van". Hát okozzunk nekik más bajokat! Mert kik ők? Az egzisztenciálisan hajszálon függő emberek. A fidesz (kis f-fel) abban érdekelt, hogy minél több honfitársunk egzisztenciája legyen bizonytalan, vagy ha bizonyos, akkor olyan alacsony szintű, hogy azon rágódjon, ne máson. Ehhez a következő programokat indították be:

  • Munkaalapú társadalom
  • Közmunkarendszer
  • Szegregált iskolák
  • Tanárok és egészségügyi dolgozók kizsigerelése
  • Nyugdíjak elkobzása

Összeáll? Ez maga a PROGRAM! Ez a fidesz (kis f-fel) programja! Olyan emberekre van szükségük, akik a hó végén vagy ételt vesznek, vagy gyógyszert. Ezen gondókozzá, waze! 

Na de mit lehet itt tenni?

Aki nincs hatalmon, az a közmunkarendszert nem tudja átalakítani felnőttképzéssé, a gyűlöletkampányt pedig nem tudja semmissé tenni vicces kis plakátokkal.

Igaz, ami igaz, a Kétfarkú Kutya Párt vicces plakátjai meg tudnak szólítani bizonyos embereket, és ez a csehszlovák típusú lázadás is csökkenti a fidesz (kis f-fel) táborát, de sajnos százalékosan elenyésző mértékben. Ez is matek.

Akiknél lefutott a racionalizáció a muszlim menekültekkel kapcsolatban, azokat ez már nem fordítja meg. És bizony állampolgáraink többségénél lefutott ez a meccs. Immár saját érveket tudnak felhozni a menekültek ellen. Nemrég hallottam egy édeset egy igen egyszerű lélektől, egy takarítónőtől: "majd akkor fogadom el a muszlimokat, ha a házasságtörő férfinak levágják a f..át!" 

Számukra a vicces plakátolás egy semmi. Érthetetlen. (Egyébként be is szólnak, hogy miért nem adományokra költjük  ezt a pénzt ehelyett a hülyeség helyett.)

Na de mit lehet itt tenni?

a.) terv: semmit. Ez a legtöbb ellenzéki párt jelenlegi stratégiája. Csak állnak, és bámulnak, hogy jé, már megint elvettek tőlünk x ezer szavazót. Amatőőőőőr!

b.) terv: ellen-gyűlöletkampányt kezdeni, de olyat, ami valós fenyegetést mutat fel ezen emberek számára, és ráadásul fideszellenes. Néhány órisáplakát-terv:

  • Az unokád is közmunkás lesz, ha nem járhat normális iskolába
  • Végveszélyben van az az ország, ahol egy személy dönt mindenben
  • Ha stadionokra szórjuk a pénzt, emberek halnak meg a kórházakban
  • Azért nem tudsz gyógyszer venni, mert a pénz mészáros lőrincnél van
  • stb.

jöhetnek a kreatív elmék. A lényeg, hogy valós, és a fideszre visszahulló félelemkampányt kell folytatni. Lehetőleg a c.) tervvel párhuzamosan

c.) terv: nem elvont, nem vicces, hanem konkrét felvilágosítókampányt kezdeni, hogy az emberek megtudják, hogy szórakoznak velük. Hogy bizony ők egy szavazógyár termékei, akár ezt gondolják magukról, akár nem. Néhány óriásplakát-terv ehhez is:

  • A tudatos félelemkeltés a szélsőségesek fegyvere
  • A felelőtlen fenyegetőkampányok csökkentik a várható élettartamot
  • Németország a félelemkeltéstől jutott el a fasizmusig
  • Amit itt olvasol, simán lehet, hogy hazugság
  • Bárki bármilyen hülyeséget kiírhat ide, ha van rá pénze 
  • stb.

Zárszó

Tehát a fidesznek vadkelet kell, a nyugat nem jó. No de miért? Mert ugyanez a stratégia nem működne a hanyatló nyugaton. Vajon miért? Azért, mert ott a civil lakosság, más-más okból, de sokkal tudatosabb. A németeknek megvan a maguk (horog)keresztje, ők azért. A hollandok, dánok, norvégok, finnek egy teljesen más típusú nyitottság miatt. A franciák még mindig emlékeznek a 200 évvel ezelőtti forradalmukra, Napóleonra és ezért. Abban nem vagyok biztos, hogy a strandzóna országaiban (spanyol, olasz, protugál) ne lenne sikeres egy-egy fidesz. 

Nálunk pedig fel kell számolni a bázisát. Ennyi lenne a feladat :)

Update1: időközben a Kétfarkú Kutyától kijött egy b.) tervi óriáspalkát-terv, ami túlmutat a cukiságon. Le a kalappal, ez egyszerre két zsigeri félelemre építő (Moszkva!) (ATOM!, JAJ!), fideszre visszahulló üzenet. (Más kérdés, hogy az atomenergia ellen köll-e lázítani...) Íme:

14067947_10154513977648293_688309538332390911_o.jpg

Update2: ezt pedig az egyik barátomtól kaptam:

14045560_1262269717139717_5261653123067010505_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr4411653348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.08.26. 20:16:44

TGM az atv-n AKKORA BAROMSÁGOKAT MOND, HOGY ELÁJULOK !!!!! :o)
....ASSZONGYAHHH: BAYER megrendült, MERT 100 TÖBBÉ-KEVÉSBÉ (inkább kevésbé sztem...:))) TEKINTÉLYES EMBER AZT MON DTA, HOGY Ő GONOSZ !!! ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) EZ A TGM TÉLLEG MEGHÜLYÜLT !

EZ MÁR TÉLLEG SIRALMASSSSS.....MENNYI MEGMONDÓ EMBERKE HÜLYÜLT BELE A RENCERVÁLTÁSNAK HÍVOTT PARÓDIÁBA !!!!! :o)))

Fóti Marcell 2016.08.26. 20:19:39

@kvadrillio: TGM már korábban is jelét adta annak, hogy egy másik világban kóvályog, én ezen nem vagyok meglepődve.

Bohócnok 2016.08.26. 20:42:32

A nem kell félnetek jó lesz annyira egy idegesítő szövegfordulat, amit túlhasznált az indexeg egy rakás blog, hogy minimum a kurva anyádba takarodj már el te is. Egyszerűen felkúrom az agyam rajta ha meglátom. Valami jobb szöveget kéne választanod, hogy figyelmet felhívj.

$pi$ 2016.08.26. 20:59:36

"Elég a széplelkűsködésből! Azt mondjátok, a fidesz nem ellenség, hanem ellenfél, és nem harcolni kell ellene, hanem vetélkedni vele. De ez nem igaz. A fidesz maga tesz ellenséggé mindenkit, így önmagát is, és harcol minden és mindenki ellen, tehát ellened is. Ez igenis harc. "

Nekem ugyan nem ellenségem. Viszont megjegyezném, hogy a világtörténelemben még nem volt olyan agresszor, olyan gyűlöletkeltő, ellenségkereső, aki ne azt mondta volna, hogy ő igazából nem akarja a békétlenséget, őt rákényszerítik. :D

Ilyenek vagytok ti is: ellenségként kezelitek a másikat, közben azzal vádoljátok, hogy ellenségeskedik. :D

morph on deer 2016.08.26. 21:45:53

Ezzel az a fő gond, hogy a "mi volt előbb" kérdésre nem ez a helyes válasz!

Gondold végig, hogy milyen okból is van egyáltalán ez a fajta ellenségeskedés..?

Mert sikerült két nyomorult szurkolótáborrá aljasítsni az országot, szerintem azért! Innentől kezdve a "mi" és az "ők"- vagy még inkább "azok" - adott, csak a szurkolók stílusa különbözhet, a "csapatok" felszereltségén, sportszerű(tlen)ségén, durvaságán, stb túl.

Azaz az "eredendő bűn" az ország "focializálása", a többi már megy könnyedén. Beleértve a B-közepes gyökérséget is...

Chiccbp 2016.08.26. 22:02:02

Orvos látott már???

morph on deer 2016.08.26. 22:02:58

Alapvetően valami hatalmas kommunikációs bénaság jellemzi a "normálisabb" oldalt, az okát csak találgatni tudom.
Legjobb tippem, hogy nem hozzáértők, hanem megbízható, lojális pártkatonák csinálják, holott ez kőkeményen - és mindenek előtt - szakmai hozzáértést igényel, lásd a posztot!
Összefogott, koncentrált, kiérlelt és igazán profi kommunikáció nélkül pedig soha semm nem lesz a politikai elképzelésekből!
Ugyancsak egyetértek azzal, hogy az alapok megértetésével kell kezdeni az egészet.
Miért?
Ha valaki nem ért valamit, akkor azzal jó esélyjel egyetérteni sem tud! Aztán ami akkor marad az csak a hit, meg a szimpátia és antipátia az egyik vagy másik irányba, és az ebben az esetben édeskevés ahhoz, hogy egy agymosott szektával felvegye a versenyt...

morph on deer 2016.08.26. 22:05:33

@Chiccbp:
Ha nekem szóltál, akkor a válasz igen.

És téged?
Vagy inkább;
"Gázszerelő" látott már..?

Chiccbp 2016.08.26. 22:08:41

@morph on deer: láttad a megszólítást? Nem? Akkor valszeg a szerzőnek szólt.

nemecsekerno_007 2016.08.27. 02:04:38

Tovább gyártani az elméleteket, nem kell félnetek. Biztos vezet valahova. Biztos ad pénzt értük valaki, valamikor a jövőben.

nemecsekerno_007 2016.08.27. 02:11:35

"Az unokád is közmunkás lesz, ha nem járhat normális iskolába"

A szegények unokája. Max. A módosabbakét közpénzből kiképezzük a gazdag nyugat számára

Végveszélyben van az az ország, ahol egy személy dönt mindenben

? Igen? Meséljetek még. Végveszélyben. Persze. Nyílván senki más nem felelős a kialakult sz***rt

"Ha stadionokra szórjuk a pénzt, emberek halnak meg a kórházakban"

Az emberek fizessék maguknak az ellátásukat. Ne nekem kelljen mások ellátását fizetni, se mások nyugdíját.

"Azért nem tudsz gyógyszer venni, mert a pénz mészáros lőrincnél van"

Azért nem tudsz gyógyszert venni, mert kevés a fizetésed. Azért (is) kevés a fizetésed mert sok megy el belőle járulákokra. Azért megy el sok pénz járulékokra, mert valamiből fizetni kell a nyugdíjakat, oktatást, közigazgatást etc...

Amíg tartják magukat ezek a masszív hazugságok addig marad ez a langyos fos ami van. Véget kéne már vetni ennek a ki*****t szocializmusnak.

nemecsekerno_007 2016.08.27. 02:12:36

Ti egyébként elhiszitek amit írtok? Komolyan kérdezem.

Mérnork 2016.08.27. 03:01:37

""De jó lenne úgy hanyatlani, mint a Nyugat!"
Szeretnétek? Akkor győzzük le az ellenséget a saját fegyverével!"
Ja, mer 2002-2010 között amíg a balfékek kormányoztak olyan kibaxottul nyugati színvonal volt itt.
Alig tudtuk elkergetni a sok német, angol, francia gazdasági bevándorlót, akik a jóval magasabb fizetések miatt mind ide akart jönni. ;-)))

luis5 2016.08.27. 06:08:36

Ha vkinek nem volt eddig vilagos miert tart ott az OV gyűlölo ellenzek ahol tart ebbol a kommunikacios vallati marketinges trendy rizsabol megtudhatta. 0 eselyetek van kis pofam :-)

luis5 2016.08.27. 06:10:35

Ha vkinek nem volt eddig vilagos miert tart ott az OV gyűlölo ellenzek ahol tart ebbol a kommunikacios vallati marketinges trendy rizsabol megtudhatta. 0 eselyetek van kis pofam :-)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.27. 07:06:04

A ballib alternatíva hatalmon volt 20 évig, ez alatt megmutatta: nem képes elérni azt, amit ígért. Ezek után mondhatnak bármit a ballibek, senki se hisz nekik.

Fóti Marcell 2016.08.27. 07:41:42

Nagyon jó kis társadalmi keresztmetszetet mutatnak a hozzászólások. Ebből leszürhetjük, hogy senki nem ért semmit, de legalább gyűlöl, beszól, beletenyerel. Pontosan erről van szó!

Fóti Marcell 2016.08.27. 07:58:15

@$pi$: pont fordítva: nem kezelik ellenségként, ezért örök vesztésre vannak kárhoztatva.

Fóti Marcell 2016.08.27. 08:03:15

@Mérnork: nem zavar, hogy német autóban ülsz, amerikai vagy koreai telefont nyomogatsz, japán tévét nézel, és elzavarod azokat, akik ezeket létrehozták? Jó az nekünk, ha krumplival fizetünk a mobiltelefonokért? Mondd, hány tonna krumpli egyenértékű egy használt, tízéves német autóronccsal? El kell őket kergetni, hogy szegény legyél!!! Az ember esze megáll.

Fóti Marcell 2016.08.27. 08:04:21

@luis5: Tegyük hozzá, hogy trendy, ÁLTUDOMÁNYOS rizsa :) Amúgy egyetértek, örök fidesz a sorsunk.

Fóti Marcell 2016.08.27. 08:08:35

@a BircaHang Média szerk.: Mert amit ígértek, úgy volt hülyeség, ahogy volt. Nem egy kormánynak, hanem az ország EGÉSZÉNEK kell eredményt elérnie, benne NEKED is. Részed, feladatod van benne, de nem csinálsz semmit te sem. Vagy szerinted egy Mercedes Benz, ami öléggé erős pillére a német gazdaságnak egy kormányhatározat miatt tart ott, ahol? Vagy mert a Merkel szereti? És az elmúlt 100 évben is szerette a Merkel? Vagy egy IBM? Vagy egy SONY? Ember, itt minden beteg! Kormányoktól vársz eredményeket, ahelyett, hogy önmagadtól várnál!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.27. 08:15:48

@$pi$: Az írás pont arról szól, hogy te ezt nem értheted. Te már az altrnativ fidesz valóságot szajkózod.

Bafana 2016.08.27. 08:23:24

Olyan az albán légvédelem, hogy amikor jönnek az ellenséges gépek, az öklüketet rázzák a gépek felé. A szerző ezekhez hasonlít. Javasolja az újjabbnál újabb ökölrázási technikát.
Palotapincsi :))

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.27. 08:29:13

@Fóti Marcell:

A kormány dolga helyes irányba terelni a dplgokat. A ballib irány szinte teljesen helytelen, fatális tévedésekre alapoz. A fideszes irány viszont alapjaiban helyes, bár tratalmaz az is hibákat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.27. 08:31:09

@Mérnork: Mennyi is volt az Euro és mennyi most?

Visceroid 2016.08.27. 08:34:21

@a BircaHang Média szerk.: "A ballib alternatíva hatalmon volt 20 évig, ez alatt megmutatta: nem képes elérni azt, amit ígért. "

Öhm, egymillió munkahely? Azt ki ígérte?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.27. 08:34:28

@a BircaHang Média szerk.: És lop mint az állat. Nem nokiásdobozonként...

Visceroid 2016.08.27. 08:50:18

@Bafana: :) Ennyire futja tőlük.

nick papagiorgo 2016.08.27. 09:06:53

@Visceroid:
Az egymilliót tíz év alatt ígérték, hat év után asszem, most 650 ezernél tartanak, ebből valami 200 közmunkás.
Csak a tisztánlátás kedvéért.

nick papagiorgo 2016.08.27. 09:12:16

egyébként marha egyszerű:
DOLGOZNI kellene.
Megalkotni egy programot, azt hirdetni (le kellene meni a legutolsó faluba is. De pl. a baloldalnak vidéken 0 támogatottsága van, mert nem mennek oda, mert messze van). És annak megfelelően viselkedni (tehát nem azért mgszavazni vagy nem szavazni valamit, mert a Fidesz javasolja, vagy nem, hanem azért, mert beleillik-e a programunkba vagy nem). Ezt hívják úgymond hitelességnek.

De ez nehéz ám! Meg se próbálkoznak vele. Legegyszerűbb eleve leosztani a helyeket, az esetleges új próbálkozó pártokat meg közös erővel megfojtani, ellehetetleníteni stb.

A Fidesz legfőbb támogatója és hatalmának biztosítója a magát demokratikusnak nevező baloldal. amíg ezek a pártok és ezek a figurák alkotják a baloldalt, örökké hatalmon lesz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.27. 09:24:57

@a BircaHang Média szerk.: És az is mindegy hogy mennyit ugye? Ehh a facct beszélgetek egy tőmondatos mentálbeteg bulgárral... aki ráadásul pártpropagandát tol.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.27. 09:30:03

@Kampánymigráncs:

A korrupció mértéke hasonló, s Mo-on kifejezetten mérsékelt. Nem ez az ország fő gondja, sőt ez még az első 10 gond között sincs.

A tőmondottal mi a gond? A bolgárokkkal mi bajod van?

Visceroid 2016.08.27. 09:33:32

@nick papagiorgo: Erről van valami kimutatás valahol, vagy csak úgy benyögted? Illetve hány munkahely szűnt meg azóta?

nick papagiorgo 2016.08.27. 09:59:15

@Visceroid:
igen csak úgy benyögtem:) Általában szokásom, hogy hasból mondok számokat, hátha valaki beszopja :)
Foglalkoztatottak száma 2010: 3.732.400
Foglalkoztatottak száma 2016: 4.343.000

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf021b.html
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog1606.html

A "hány munkahely szűnt meg azóta" nem releváns kérdés. Az a kérdés, hányan dolgoznak.

grafoguru 2016.08.27. 12:01:50

@Bohócnok:
"A nem kell félnetek jó lesz annyira egy idegesítő szövegfordulat, amit túlhasznált az indexeg egy rakás blog, hogy minimum a kurva anyádba takarodj már el te is. Egyszerűen felkúrom az agyam rajta ha meglátom. Valami jobb szöveget kéne választanod, hogy figyelmet felhívj."

Kiváló és érdemi reakció az írás által fevetett kérdésre.

grafoguru 2016.08.27. 12:06:32

@$pi$:
"Nekem ugyan nem ellenségem."

Előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy DE. Majd lenni nagy csodálkozás.
Mondjuk lehet, hogy nagyon sokára lesz, hiszen ezek szerint az nyilván nem zavar, hogy ellopják a pénzedet, hogy mindannyian viseljük a terheket de a hozadékokat csak egy nagyonszűk kör kapja, hogy az egészségügy (amire te is rá leszel szorulva) romokban, és sorolhatnám.
Valami előbb utóbb nálad is kiüti a biztosítékot, meglátod.

grafoguru 2016.08.27. 12:18:06

@nemecsekerno_007:

"A szegények unokája. Max. A módosabbakét közpénzből kiképezzük a gazdag nyugat számára"
Közpénzből oktatás? Ami nyugaton is versenyképes? Hol van ez?

"? Igen? Meséljetek még. Végveszélyben. Persze. Nyílván senki más nem felelős a kialakult sz***rt"
Azt, hogy senki más nem felelős nem állította az író. Legalábbis én nem olvastam ki a cikkből.

"Az emberek fizessék maguknak az ellátásukat. Ne nekem kelljen mások ellátását fizetni, se mások nyugdíját."
Tudod, lehetsz majd még te is olyan beteg, hogy háromszáz éves fizetésed sem lesz elég az ellátásra.

"Azért nem tudsz gyógyszert venni, mert kevés a fizetésed. Azért (is) kevés a fizetésed mert sok megy el belőle járulékokra. Azért megy el sok pénz járulékokra, mert valamiből fizetni kell a nyugdíjakat, oktatást, közigazgatást etc..."
NEM. Azért kevés a fizetésed, mert a gazdaság szerkezete nem ment el a hatékonyság felé. Semmivel sem dolgozol kevesebbet, mint mondjuk egy osztrák (sőt), csakhogy ott (a szektor szerkezete miatt) ugyannyi munkával 10-szer annyi értéket állít elő a dolgozó egységnyi idő alatt. Ígxy aztán a fizetése is többszöröse lehet a tiédnek.
A túl sok járulék igaz, ám ennek a hatása éppen az, hogy nem marad pénz korszerű beruházásokra, amivel meg lehetne valósítani a korszerű és hatékony szerkezetet.
Az oktatást pedig éppen úgy silányítják, hogy az szijntén kizárja a korszerű szerkezet kialkítását. Nekik - hatalmi szempontból - az a jó, ha nem gondolkodó emberek vannak. És ezért feláldozzák a jövőt.

"Véget kéne már vetni ennek a ki*****t szocializmusnak."
Teljesen egyetértek. Ám amíg a Vezíííír van, addig a cucilizmus (annak minden ismérvével) marad.

grafoguru 2016.08.27. 12:26:40

@Mérnork:
"Ja, mer 2002-2010 között amíg a balfékek kormányoztak olyan kibaxottul nyugati színvonal volt itt.
Alig tudtuk elkergetni a sok német, angol, francia gazdasági bevándorlót, akik a jóval magasabb fizetések miatt mind ide akart jönni. ;-)))"

De most tényleg - hogy jön ez ide?
Ki a f@szt érdekel már az emúúthatév előtti emúútnyóócév?
A lényeg, hogy a Vezíír szerint a nyugat a hatnyatlik, miközben lefogadom, hogy a titkos bankszámláit nem örmény dram - ban vezetteti egy jereváni bankban. Hanem hol? Na? Szerinted hol? Én mondjuk Svájcra tippelek.
Amúgy ez a "nyugat hanyatlás" a könyökén jön ki annak, aki már a Kádár rendszerben is jócskán élt.

grafoguru 2016.08.27. 12:29:30

@nick papagiorgo:

Sajnos maximálisan egyetértek.
Nyilván vannak mákszemnyi kísérletek, és biztosan ott is van egy-két ember, aki a szakadtra dolgozza magát - a piramis legalján.

grafoguru 2016.08.27. 12:30:28

@ursus artos:

"Fosposzt."
Remek érv. Szofisztikált.

grafoguru 2016.08.27. 12:41:00

@nick papagiorgo:

"Foglalkoztatottak száma 2010: 3.732.400
Foglalkoztatottak száma 2016: 4.343.000"

Aha.
A Vezííír 6 évvel ezelőtt egymillió új munkahelyet ígért. Mondjuk nyilván nem ezért szavaztak rá sokan, hiszen a szavazás a zemberek túlnyomó többségénél érzelemből történik, nem logikai megfontolások alapján. Mondjuk erről szól ez a cikk is.
A 2016-os adatban benne vannak a nyugatra migráltak (gazdasági megfontolásból, pfúúúj!), és a közmunkások.
A közmunka pedig a munkaképes lakosság megnyomorítása, uzsora szintű kizsákmányolása a visszafoglalkoztatással, illetve a visszafoglalkoztatás jellegű hozzáállással. Mert ha nincs szükség a munkájukra, akkor minek is foglalkoztatják őket? Ha szükség van a munkájukra, akkor miért kapnak fele annyi pénzt érte?

grafoguru 2016.08.27. 12:41:57

@ursus artos:
"Vélemény."
Értem Szóval akkor érzelemből jön. Elfogadom.

nick papagiorgo 2016.08.27. 13:53:07

@grafoguru:
nézd, én számokat közlök, a véleményemet nem teszem hozzá. Továbbá szellemi fenékberúgó versenyt se játszok senkivel, tehát a "mégse annyi, hanem amannyi" nem érdekel.

A fenti számok a Magyarországon foglalkoztatottak száma, a nyugatra vándorlotak nincsenek benne. A közmunkások benne vannak.

Most személyes vélemény következik: lehet, hogy Te úgy látod, hogy a közmunka a lakosság mengyomorítása, de szolidan megjegyezném, hogy a közmunkások nem kaptak volna semmilyen normális munkát (mert se képzettségük se nyelvtudásuk). Annál, hogy az ember otthon ül, nézi a brazil szappanoperákat, és várja a segélyt, minden jobb. A társadalom szempontjából nem jó, hogy emberek százezrei így csinálnak, és semmit se tesznek, csak kapják a "segílyt". Ígíy legalább van esélyük dolgozni, és hasznot hajtanak (ha mégoly minimálisat is), továbbá megszokják a munka világát, ahová a legértemesebbek (nincsenek illúzióim, max. pár %) kiemelkedhetnek. A gyerek azt látja, hogy apuka elmegy dolgozni, nem azt, hogy otthon ül, és reggel nyolckor felbontja az első sörét, amit továbbiak követnek stb - esétre haza se érdemes menni már.

Fentiek fényében (nema Fidesz seggét akarom nyalni) a közmunkaprogram ugyan visszás, de az úgynevezett "baloldal" (aki elvileg a szgényekkel törődik) nem állt elő se ilyen programmal, se általában semmilyen. Ennek fényében a közmunkaprogramot balról fikázni legalábbis hülyeség, mert alternatívájuk kb a semmi (azt leszámítva, hogy mindenki kapjon pénzt, "aztértmertcsak" és még dolgozni se kelljen érte).

Cs.Cs.Ismerős · https://www.facebook.com/merreis2/ 2016.08.27. 14:46:02

:-))))))
Írj valóságot és betörik a fejed.

Nem tudom ki vagy.
De nagyon szimpatikus, hogy nem csak tv-zésre használod a szemed.
Illetve, ...... valódi gondolkodói beállítottságról tanúskodik az írásod.

Van remény!
Az általad felvázolton kívül, még akad egy-két előnyös és előre mutató megoldás.

grafoguru 2016.08.27. 16:42:31

@nick papagiorgo:
Kedves PapaGiorgo!

" szolidan megjegyezném, hogy a közmunkások nem kaptak volna semmilyen normális munkát (mert se képzettségük se nyelvtudásuk)."

Egészen közeli hozzátartozóm munkanélküli. 55 éves hölgy, közreműködő, megy a Munkaügyi Hivatalba, amikor kell, és volt már olyan interjún, ahová a Munkaügyi Hivatal közvetítette ki.
A minap azt mondta, hogy amikor utoljára volt a Központban, megsúgták neki, hogy van ugyan egy csomó versenyszférából érkező igény náluk, de az imént volt gyűlés a Hivatalban, ahol parancsba adták az ügyintézőknek, hogy KIZÁRÓLAG közmunkára közvetíthetnek ki. Szép, ugye?

Amúgy a "se képzettségük, se nyelvtudásuk" általában helytálló lehet, de ha egyszer elmennél egy ilyen Hivatalba félfogadási időben, nagyon elcsodálkoznál, hogy hány jólszituált fiatalt, vagy középkorú embert látnál. Pont arról beszélek, hogy milyen cinikus és galád magatartás az, hogy ha szükség van a munkájukra (ezekére szerintem igenis szükség lenne - pláne egyre inkább, amikor már a médiumok is nyomják a bénító munkaerő hiányt), fél-pénzért akarják őket dolgoztatni, normális fizetés helyett.
Ugyancsak a képzettséghez:
Amilyenné a jelenlegi rezsim formálja az oktatást, számomra egyenlő a képzetlenség konzerválásával. Amikor Hoffman Rózsika azt mondta, hogy nincs szükség az angol nyelvre, és ezért nem rúgták ki azonnal, akkor (azt gondolom) mindenki számára világossá kellett volna válnia annak, hogy az oktatást súlyos hiba ezeknek a kezében tartani. A feltételes mód szándékos, mert mindenféle fórumon ugyanúgy védte Rózsikát a hithű sokaság, mintha a szent grált találta volna meg.
És sorolhatnánk a "szakiskola" vs. gimnázium elképzelés bornírtságát, vagy a felsőoktatás anyagi megnyomorítását - meg hosszan sok mást is.

"Ennek fényében a közmunkaprogramot balról fikázni legalábbis hülyeség"
Kérdezem azt is, hogy mi köze a program elvetemültségéhez és patyomkin működéséhez annak, hogy milyen oldalról kritizálják?
Nem mindegy, hogy "baloldali", vagy "jobboldali" az, aki kritikát fogalmaz meg? Vagy egy hithű jobboldali nem kritizál? (Mondjuk a tapasztalatom az, hogy ja, nem hát.)

Végül azt sem értem, hogy ha valamiről leírom, ami nem tetszik, az egyenlő a baloldalisággal? Ezzel az erővel le is libsizhettél volna, az is divatos szitokszó manapság, amiből nyilvánvaló, hogy a libsiző sokaságnak fogalma sincs arról (sem), mit is jelent az, ha valaki liberális.
Nem, abszolút konzervatívnak, piacgazdaság pártinak tartom magam.
Elvetem az államosításokat, az állam elosztó-kirovó szerepének felduzzasztását, a nagyon túlzott beavatkozást a piaci folyamatokba, a piaci erőviszonyok állami eszközökkel történő torzítását stb.
Emiatt gondolom azt, hogy amit a Vezíííír és társai művelnek - na, gazdasági szempontból éppen az a rossz értelemben vett "baloldaliság" - a levitézlett, és a működésképtelenségét bizonyított "működő" szocializmus visszahozása, megspékelve egy kicsit a kakastollas múltba révedéssel.
A XXI. században halál gáz.

nick papagiorgo 2016.08.27. 17:39:57

@grafoguru:
nézd, én is voltam munkanélküli magam is, tehát tudom, hogy mi folyik egy ilyen központban. Azok nem segítenek senkinek, csak regisztrálják az embereket.
Azzal, hogy kis súgott meg kinek mit, ne haragudj, nem foglalkozok, nem elemeznék ilyen információkat. Magam nem lépcsőházi pletykák alapján tájékozódom.
Azt azért lássuk be, hogy ma - ellentétben korábbi időszakokkal - aki akar dolgozni, nagyjából tud is. Nem tudom, eljutottak-e hozzád olyan információk, hogy pl. Makón (nem Budapesten, nem Győrben) kb 300 ezret keres egy Lidl-pénztáros stb.
A "a közmunkaprogramot balról fikázni legalábbis hülyeség" mondatomra: azért hülyeség balról fikázni, mert a munkanélküliségre a baloldalnak nem volt válasza sose. Nem mindegy, hogy ki az, aki kritikát fogalmaz mg, mert pl. a baloldal is szintén hosszú évekig volt hatalomon, és a munkanélküliek, ill az elhelyezkedési lehetőségük akkor se volt jobb, sőt. Tehát nem kellene szidni annak, aki maga is csak bénázik .Ha nem vagy baloldali, akkor azt tudom mondani, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.
Ha valamirő lleírod, hogy nem tetszik, az természetesen nem egyenlő a baloldalisággal. De ha ilyeneket írsz, hogy "Vezííír" (sokan a FideSS-t is használják), ne csodálkozz, ha annak néznek.
Amúgy lehet, hogy ez számodra "halál gáz", de ha észreveszed ez - ellentétben a baloldali gazdasgpolitikával - működik. Igazából baloldali gazdaságpolitika nem is nagyon létezik, a baloldaliak kb. a gazdaság problémáinak hitelfelvétellel való megoldását preferálták, míg bele nem rokkantak Utoljára Horn volt az, aki baloldalról bármilyen koncenpcióval rendlekezett, azóta baloldlai gazdaságpolitika nem igazán létezik. A Fidesz gazdaságpolitikája se nem bal- se nem jobboldali (mindkét oldalról tartalmaz elemeket), de legalább az országot nem teszi teljesen tönkre. Kritikáidat ennek fényében fogalmazd meg.

Fóti Marcell 2016.08.27. 18:00:44

@nick papagiorgo: Dehogy működik! A magyar gazdaság olyan gyenge, mint a háromnapos kupaknélküli bubis ásványvíz. TUdod, mikor működött utoljára? A XIX.-XX. század fordulóján. Akkor volt fejlődés, most EGYÁLTALÁN NINCS. EGYÁLTALÁN. Majd írok erről is, mert tele van a fejetek az óriásplakátok hazugságaival.

Fóti Marcell 2016.08.27. 18:01:46

@Cs.Cs.Ismerős: Tévézésre egyáltalán nem használom a szemem, újságot sem olvasok, ez az újszerű gondolatok egyik titka :) Nem veszem át a mentális fertőzést.

nemecsekerno_007 2016.08.27. 20:48:02

@grafoguru: "Közpénzből oktatás? Ami nyugaton is versenyképes? Hol van ez?"

Ugye te viccelsz?! Akkor hogy tudnak elhelyezkedni külfödön olyan sokan?! Divat szidni az oktatást a mostnai kormánnyal kapcsolatban, de nem lehet rájuk tolni a felelősséget. Egy dolgot lehet, amit a többinek is fel lehet róni: csak a felszínt kapargatják. Ahogy most áll az oktatás az a beszántani és sóval behinteni kategória.
"Azt, hogy senki más nem felelős nem állította az író. Legalábbis én nem olvastam ki a cikkből."

Nem ezt nem írta a cikk, ezt én írtam. De ettől még igaz. Csőlátásra nincs mentség.

"Tudod, lehetsz majd még te is olyan beteg, hogy háromszáz éves fizetésed sem lesz elég az ellátásra."

Jajj hagyjuk már ezt a süket dumát, annyira gáz. Totál melodráma. Nyílván ha olyan beteg leszek, akkor nekem is fizetni kell. Pedig állítólag a tb amit befizettem elégnek kell, hogy legyen. Ja persze, járni jár csak nem jut. Egyszerűbb lenne ha tiszta helyzetet teremtenénk a fizetős eü-vel. Egyből elválna a szar a májtól.

"NEM. Azért kevés a fizetésed, mert a gazdaság szerkezete nem ment el a hatékonyság felé."

Gratula, saját magad cáfolod. Mi volt előbb a tyúk v. a tojás. Arról már nem is beszélve, hogy a közf***m az kurvára hatékony lett mi?! Hagyjuk.

"ugyannyi munkával 10-szer annyi értéket állít elő..."

Muhahaha. És ez hogy lehet?! Nyílván 50 éve folyamatosan fejlesztenek, halmozzák a tőkét, meg a tudást. Mi 50 évig egy szocializmusnak nevezett légvárat épÍtettünk, utána befigyelt egy osztrák járulékszint, mert sok az eltartott. Szerinted így hogy a rákba lehet hatékonyságot növelni. A közfaszom mentalitásáról már nem is beszélve, az is kurvára a hatékonyság növelését szolgálta. Meg még egy csomó jó dolgot. Ja persze.

"Az oktatást pedig éppen úgy silányítják, hogy az szijntén kizárja a korszerű szerkezet kialkítását. Nekik - hatalmi szempontból - az a jó, ha nem gondolkodó emberek vannak."

Ez a gyakran emlegetett mantra, akkora baromság, hogy nincsenek rá szavak. Az internet korában, agymosottakat termel a patás Orbán rezsimje. Vazzz, ezt te komolyan elhiszed?! Aki agymosott lesz, az meg is érdemli. Közben megy a "ballib" rinya-kórus day by day, a karaván meg halad. Csak így tovább, a 2018-as kétharmadért.

"Teljesen egyetértek. Ám amíg a Vezíííír van, addig a cucilizmus (annak minden ismérvével) marad. "

Ja igen, csak a szokásos. Ha eltakarodik a patás Orbán, akkor még a seggünkből is aranyrögök jönnek. Ja persze. Muhahahahahahahaha....

huss 2016.09.01. 20:31:31

Végül is ez egy elég értelmes terv. Eddig a legjobb. De hiányzik belőle a legfontosabb elem: a Megmentő. Anélkül ugyanis sz@rt sem ér, ha félnek az emberek. Ha nincs megmentő (ugye a fidesz stratégiájában viktor a Megmentő), nincs hová futni. Akkor viszont pánik van, zavarodottság. Ezt mindenki el akarja kerülni, így vagy lerázza magáról a szöveget, vagy visszafut ahhoz, akitől ugyan már fél, de biztonságosabb karámon belül lenni, mint kívül. Erre legjobb példák a kommentek. Nem megy át az info, mert nincs mellérendelve Megmentő. Így bekapcsol szabadon az "elmútnyócév". Akkor is így lesz, ha annak összes szereplője már a sírban nyugszik.

Pot Head Pixie 2016.09.12. 21:30:37

Zseniális poszt... annak, aki érti... aki meg nem érti, az már nem is fogja.
A fidesz csak a tünet, a betegség meg a szavazók. Mindegyik.

Fóti Marcell 2016.09.21. 07:21:42

@Pot Head Pixie: Sokat gondolkodtam ezen. A szavazó mindenütt birka, az egész világon. A vezetés feladata, hogy ezzel ne éljen vissza. Fogok írni egy cikket a nemzetközi birkaságról :)

Fóti Marcell 2016.09.21. 07:23:05

@Cs.Cs.Ismerős: Se TV, se újság, ez nagyon fontos! Az embernek akkor támadnak saját gondolatai, ha a többiekét nagy ívben elkerüli. Azt hittem egyébként, egyedül vagyok az országban. Akkor tehát ketten lennénk? :)

Fóti Marcell 2016.09.21. 07:25:39

@huss: A valódi demokrácia, amire egyébként még éretlen a magyar társadalom, megmentőmentes. Ahol szükség van megmentőre, ott már eleve baj van, a gazdasági fejlődés leáll, a korrupció elburjánzik. Ugyanis ha van egy Kárpátok Géniusza, az eleve kizárja, hogy mindenki, de MINDENKI felelősen gondolkodjon. Nem is teszi senki. Ez a magyar út. :-(

Cs.Cs.Ismerős · https://www.facebook.com/merreis2/ 2016.10.03. 13:35:17

@Fóti Marcell: Szia! ..... Igen ! De, több mint ketten vagyunk!
Már a 90-es évek végén is voltak, akik kivonultak a média fertőzés területéről.
És az általam ismertek, mind értelmiségiek.

Baráti Üdv.
Csaba
süti beállítások módosítása