Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

Információmentes diéta

2017. november 02. - Fóti Marcell

Fél évtizede nem olvasok újságot, tíz éve nem nézek tévét, sosem hallgatok rádiót. Ezalatt 67 hurrikán, 14 háború, 678 gyilkosság és 28 forradalom híre nem jutott el hozzám. Nem lettem szegényebb ettől. 

Akik állandóan a híreken lógnak, azt mondják azért van szükségük minderre, mert tájékozottak szeretnének lenni a világ kérdéseiben. De ez illúzió. Nem lesznek tájékozottak, csak a saját gondolataik helyett konyhakész gondolatokat rágcsálnak, melyek ugyanúgy az ötperces világhír kategóriába tartoznak, mint minden ami asajtóból származik.

Csak kérdezzünk meg egy "tájékozott" embert, sorolja fel az utolsó öt hurrikán nevét, vagy sorolja fel az utolsó öt ellenségképet a kormánypropagandából, Nem fognak rá emlékezni. 

A hírek nemfogyasztásának a lényege, mások hülyeségei helyett, a saját hülyeségeiddel tudsz foglalkozni. 

Nem az a napi fél óra számít, ami így felszabadul. Hanem az a szellemi kapacitás, amit nem köt le 100%-ban negatív, irreleváns, felejtős információk feldolgozása. Amióta információmentes diétán élek, még a nap is szebben süt!

Amúgy az ötletet Tim Ferristől kaptam, a Négyórás munkahét című bestsellerében erről szól a hatodik fejezet. 

23032872_2013087272303413_2832892905416099087_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr8813146120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása