Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

A hosszúnyakúak földjén

2017. november 06. - Fóti Marcell

Látogatás a hosszúnyakúak földjén. 

A föld több pontján figyelhető meg az a jelenség, hogy a nőket, és többnyire tényleg mindig csak a nőket, valami ideológiára hivatkozva fájdalmas eltorzításra ítélik. Hosszúnyakú törzsek több helyen vannak, például Afrikában, de lám, Ázsiában is. 

Az úgynevezett arany háromszögben vagyunk, a Thaiföld-Burma-Laoszi hármas határnál, a Mekong folyó mentén. Fent a hegyek között él néhány különleges törzs, az egyik nem fürdik, a másik a fülét növeszti meg, a harmadik meg a nők nyakát nyújtja meg. 

A szépség nevében,

Az etnomókusok kiderítették, hogy eredetileg tigrisharapás ellen kezdték el hordatni az asszonyokkal az arany, illetve ma már inkább réz nyakvédőt, melynek súlya simán elérheti a 20 kg-ot is. A mellettem látható fiatal lánynak, még egy 6-8 centit kell növeszteni a nyakát, hogy igazán szép legyen.

Egyébként a közhiedelemmel ellentétben, nem a nyakuk nő meg (a nyakcsigolyák mérete nem változik), hanem a vállukat nyomja le a súly és a feszítőerő.

22894162_2013088585636615_8717768552720750141_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr3013195002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása