Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

A nagy Instagram-svindli

2017. november 20. - Fóti Marcell

Az Instagram a fiatalok Facebookja, ugye? De még mennyire, hogy az! Ugyanis méréseim szerint abszolút semmi különbség nincs a két rendszer működése között. Az Instagram is "odáig fajult", hogy semmi garancia nincs arra, hogy a követőid látni fogják, amit posztolsz. 

Végeztem egy kis tesztet, hogy a kiderítsem igaz-e, hogy az Instagram - a Facebokkal ellentétben - biztosan meg,mutatja a követőknek a cikkeket. A múlt héten "bekövettem" mintegy 400 embert, és figyeltem megkapom-e a posztjaikat. Semmi változás nem történt, ugyanazt a 20-25 forrást kaptam továbbra is mint azelőtt. Pedig a 400 forrás derekasan küzdött, rájuk menvén bizony láttam, hogy bizony posztoltak 4, 7, 23 órája. Az én hírfolyamomban azonban nem jelentek meg. 

Akkor mi a túróra való a követőszám, és annak hajszolása? Pontosan ugyanaz az összefüggés, mint a Facebookon. Ahány követőd van, maximum annyinak mutatja meg a posztodat. Ha 200, akkor 200-nak. Ha 4000, akkor 4000-nek, de NEM a követőidnek!

Hanem?

Az Instagramon talán még rosszabb a helyzet, mint a Facebookon. A hashtagek miatt. Ha az ember teleszórja a bejegyzését hashtagekkel, akkor automatikusan csökkenti a követői megjelenéseket, mert a rendszer a megjelenések jó részét a hashtagek "mentén" letudja, a követőidnek nem jut!

Ebből következik, hogy a követőid száma, meg a publikációidon látható lájkok száma között ugyan van összefüggés, mert a lájkok száma mindig kevesebb lesz, mint a követőid száma, de a két emberhalmaz között, az átfedés közel sem 100%. Inkább csak 50%, vagy kevesebb. A lájkok jó részét eszkimók, brazilok és kínaiak adják - a "megfelelő" hashtageknek "köszönhetően". 

És ha ők "bekövetnek", annak még véletlenül sem az az oka, hogy érdekli őket a produkciód, hanem ezzel jelzik, hogy kövesd őket vissza. Agyhalál. 

Csak nézd meg ezt a bejegyzést! Most telenyomom vonzó hashtagekkel, és figyeljük meg az eszkimók jelentkezését! Te meg, aki aktívan feliratkoztál rám, nem látod mindaddig, amíg aktívan nem kezdesz el lájkolni engem. 

23622398_2020586308220176_4391901982585001475_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr9113319937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása