Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

Ádám nem tud lejönni a hegyről - egy karácsonyi történet

2018. január 02. - Fóti Marcell

A következő történet Ádámról, a 26 éves fiatalemberről szól, aki körülbelül két éve bukkant fel a NetAcademia hallgatói körében. Ő is, mint sokan mások, szeretett volna élni a korlátlan tanulás lehetőségével.

Ádám jövedelme azonban a minimálbér felét sem érte el. Így hát írt nekem egy levelet, hogy szeretne részletfizetést kérni. Részletfizetést senkinek sem adunk, de tekintettel az anyagi helyzetére felajánlottunk neki egy éves előfizetést ingyen.

Hősünk belevágott a tanulásba, és körülbelül havonta írt nekem, hogy hol tart, melyik tanfolyamokat végezte el. Így telt el egy év. Amikor közelgett az évforduló, Ádám ismét jelentkezett, szeretett volna hosszabbítani, de ez alkalommal nem akarta elfogadni ingyen. 

Csetelünk:

-Ádám! Jobban keresel már, mint egy éve?

-Sajnos nem. 

-Tehát még mindig nincs rendes munkád?

-Igazából nincs. Rendre elutasítanak, mert nem tudok lejönni a hegyről.

-Miféle hegyről?

-Hát a Mátráról.

-És miért nem tudsz lejönni a Mártáról?

-Mert ágyban fekvő beteg vagyok. Egy ICP nevű betegséggel születtem, ami azt jelenti, hogy az agyi mozgásközpontom megbénult. 

-Ó, hát ezért!

Itt akár le is zárhatnánk a történetet, de valami megmozdult bennem, és pár nap alatt összeállt a fejemben egy megoldási javaslat. Lássuk csak: Ádám munkát keres, informatikához ért, érdekli is, 300 órányi tanfolyamunkat végezte el, és a maradék 3700-at is meg akarja nézni. 

Pár nap múlva ismét csetelünk:

-Ádám! Mit szólnál, ha fizetnénk neked azért, hogy megnézd az összes tanfolyamot?

-Hogyhogy?

-A tanfolyamokhoz keresünk minőségellenőrt. Nincs kedved nálunk dolgozni? 

-Dehogynem! 

Megtörtént a virtuális kézfogás, Ádám azóta a NetAcademia Quality Inspectora. Élete első munkahelye. Mi pedig végre találtunk egy munkatársat, aki az online oktatások minőségéért felel! 

Ádám feladata, hogy felkészítse az oktatókat az online életre: segítsen nekik beállítani a kép- és hangrendszert, a közvetítést stb. Emellett folyamatosan nézi a tanfolyamokat, és szól, ha bármi minőségi probléma van adás közben, vagy ha hibázik az oktató. Segít a cseten kérdezőknek, szól az oktatónak, ha túl gyorsan halad stb. Egy dedikált minőségellenőr hatalmas lépés a NetAcademia életében! Plusz előny, hogy Magyarország egyik legkisebb falujából nézi az adásokat. Ha ott működik, akkor az a tanfolyam a világon mindenütt elérhető!

S hogy mitől karácsonyi a történet? 

Hogyan vesz részt a céges karácsonyi vacsin az az ember, aki nem tud lejönni a hegyről? 

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Szívesen odaadnám a kreditet annak a kollégának, aki ezt kitalálta, de sajnos fogalmam sincs, ki volt a csapatból. Mert ez történt:

December 20-án az egész NetAcademia autóba pattant, és elmentünk Mátraalmásra (ezzel megdupláztuk a falu lakosságát) Ádámhoz karácsonyi bulizni. Édesanyja pazar lakomával várta a csapatot. Ádám most először találkozott a kollégáival személyesen. Szerintem ennyi ember még sohasem volt a kis szobájában. Hatalmas élmény volt!

A történetet hamarosan folytatjuk. Ádám beleegyezett, hogy munkavégzését megmutassuk a világnak, hátha más cégek is hirtelen észreveszik, hogy ebben a kiélezett, munkaerőhiányos időszakban nem árt, ha körülnéznek a hegyen is.

adam.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr1413540553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.02.13. 11:49:03

Ez a poszt ma bearanyozta a napomat.
süti beállítások módosítása