Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

A nagy Instagram - svindli III.

2017. november 21. - Fóti Marcell

Összegezzük 24 óra elteltével, mit tapasztaltunk: két, tartalmilag teljesen egyforma, magyar nyelvű szöveget tartalmazó, Borat-posztot tettem ki tegnap délután, a különbség a hashtagekben volt. Az egyiket vonzó hashtagekkel dekoráltam, a másikba egyáltalán nem tettem.

Az eredmények engem igazolnak: 21 like a hashtagesen, 2 a mentesen. Ebből a 21 like-ból két fő a valódi követőm, a többi eszkimó és hottentotta. A hottentották közül, most egy sem jelölt be követésre, Tehát a lájkjuk egy teljesen felesleges pozitív egész szám, nem több. 

Megnéztem az Insightsban, mindkettőnek a megjelenése (Impressions) 40-valahány, tehát a követőim számának a 20%-a. Maximum a követőim 20%-a láthatta a bejegyzésemet, ebből ha valamennyit a hottentottákra pazarlunk, akkor még ennyi se. 

De itt nem ér véget a történet. Posztoltam ugyanis egy üres fehér négyzetet is, nulla szöveggel, de ugyanazokkal a hashtagekkel, mint az első Boratot. Ott is hagyom, lehet ellenőrizni az állításomat. Na vajon, hányan lájkolták a nagy büdös semmit? E cikk írásának pillanatában 14-en! 14 igazi eszkimó (vagy hottentotta?)!

A tökéletes semmi lájkolása, sőt, szinte darabra pontosan ugyanannyi lájkja mint Boratnak, további kérdéseket vet fel. Teljesen hülyék az eszkimók? Vagy robotok? Amúgy úgy tűnik,hogy a lájkok számát a hashtagek határozzák meg, semmi más. Hashtag -  eszkimók - like. Tartalom az nem kell hozzá. Lám kép sem.

Ismét megkérdezem, kedves Instagram ez vajon mire jó? Mire való?

Tovább kísérletezem, mert ki szeretném deríteni, hogy tényleg teljesen felesleges erőlködés, egy vállalati Instagram-oldal létrehozása (mivel a követőket úgysem érjük el vele), vagy van esetleg olyan út, amin haladva van valami értelme? Írom ezt ugye önmagamnak, ugye... Ugye...

Nulla hashtag, nulla like. Ugye. 

 

23621628_2021219341490206_8427648493832391759_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr9413342597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása