Van még hely az élet napos oldalán!

Van még hely az élet napos oldalán!

Mire való az utazás?

2017. november 07. - Fóti Marcell

Mit jelent számomra az utazás? Mire "való" az utazás? Saját magunk és a saját világunk jobb megismerése nem képzelhető el az országok, kultúrák, népek, nyelvek, szokások kontrasztos különbségeinek felfedezése nélkül.

Szerencsés vagyok vagy szerencsétlen? Gazdag vagyok vagy szegény? Iskolázott vagy iskolázatlan? Ha valaki mindig csak a hazai nyekergéseket hallgatja, és nem néz körül a saját szemével, nem fogja megtudni, hogy mondjuk egy budapesti átlagpolgár bizony világviszonylatban 1.) hipergazdag 2.) hiperiskolázott és 3.) hiperszerencsés.

A külső nézőpont másvalamire is jó. Ha valaki elmerül a Nagy Magyar Nyekergésben, úgy gondolhatja, hogy ami nálunk történik, az világviszonylatban is számít, sőt jelentős. 3-4000 km távolságból nézve azonban gyorsan kiderül, hogy a Nagy Magyar Nyekergés nem csak, hogy nem nyekergős, hanem egyenesen nem létezik. Pont annyian tudnak róla, mint a hungarikumokról: senki.

Ilyen távolságból az is könnyen észrevehető, hogy Magyarország egy gombostűhegy a világ térképén, egy városállam, melynek annyi esélye van a világ folyására hatással lenni, mint szódás a lovát. És ez fontos életérzés, mert azt is jelenti, hogy bárki próbálja visszafelé forgatni az idő kerekét kis hazánkban, semmi esélye sincs arra, hogy sikert érjen el. Akár abba is hagyhatná eme céltalan tevékenységet, de hát nem hagyja abba, na bumm, megy a felesleges Nyekergés és Nyekeregtetés.

A felesleges gondolatok, tevékenységek nyekeregtetése, valamint hősies kísérlet a világ kerekének visszafelé forgatására szép magyar szokások, melyek mellett szinte csoda, hogy még mindig 1.) hipergazdagok 2.) hiperiskolázottak és 3.) hiperszerencsések vagyunk.

Amúgy a képen ez az egzotikus helyszín nem más, mint..... Siófok!

23172424_2015266515418822_535760429836484631_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotimarcell.blog.hu/api/trackback/id/tr3913199101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása